Ar žinojote, kad riešutai yra ne tik skanūs, bet ir labai naudingi dėl aukšto baltymų kiekio? Štai keletas populiarių riešutų, kurie gali puikiai papildyti jūsų baltymų suvartojimą:
Žemės riešutai: Net 25,8 g baltymų/100g! Puikus pasirinkimas užkandžiui arba kaip įdaras įvairiuose patiekaluose.
Migdolai: 21,1 gramai baltymų/100g, be to, migdolai yra širdžiai naudingų riebalų šaltinis.
Anakardžiai: 15,3 gramai baltymų/100g. Šie riešutai puikiai tinka tiek saldiems, tiek aštriems užkandžiams.
Lzdyno riešutai: 14,9 gramai baltymų/100g ir puikus skonio akcentas bet kurioje desertų receptūroje.
Pistacijos: 20,2 gramai baltymų/100g, garsėjančios savo sodriu žaliu atspalviu ir skoniu.
Brazilijos riešutai: 14,3 gramai baltymų/100g ir puikus seleno šaltinis.
Makadamijos riešutai: 4,5 gramai baltymų/100g, dažnai naudojamos pesto padažuose.
Graikiniai riešutai: 15,2 gramai baltymų/100g ir geri omega-3 riebalų rūgščių šaltiniai.
Pekanų riešutai: 9,2 gramai baltymų/100g, tobulai tinka kepiniams ir salotoms.
Pasirinkite savo mėgstamiausią riešutą ir įtraukite jį į savo mitybos planą, kad gautumėte ne tik baltymus, bet ir kitus svarbius maistinius elementus!
Riešutai yra maistingų medžiagų lobynas. Štai keletas naudingų medžiagų, kurias rasite įvairiuose riešutuose:
Visi riešutai: Jie yra geri skaidulų, baltymų, vitaminų E, folio rūgšties, niacino, magnio, vitamino B6, cinko, vario ir kalio šaltiniai. Taip pat turtingi l-arginino amino rūgšties, kuri padeda apsaugoti širdį nuo arterijų užsikimšimo.
Žemės riešutai: Turtingi baltymų, niacino, skaidulų ir magnio.
Graikiniai riešutai: Yra puikus polinesočiųjų riebalų ir omega-3 riebalų rūgščių šaltinis, efektyviai mažinantis trigliceridų kiekį kraujyje ir susijęs su sumažėjusia širdies ligų rizika.
Migdolai: Yra kalcio šaltinis ir suteikia apie 8% rekomenduojamo kalcio kiekio kasdien. Jie taip pat yra baltymų šaltinis.
Anakardžiai: Puikus vario ir magnio šaltinis, taip pat turi didelius mangano, fosforo, cinko bei vitaminų B6 ir K kiekius.
Pekanų riešutai: Labai turtingi mangano, kuris yra būtinas kaulų sveikatai, metabolizmui, širdies veiklai ir kt., taip pat yra geras antioksidanto vitamino E šaltinis.
Pistacijos: Taip pat yra baltymų ir antioksidantų, ypač luteino ir zeaksantino, kurie suteikia pistacijoms žalią spalvą.
Brazilijos riešutai: Yra puikus seleno, galingo antioksidanto, palaikančio sveiką skydliaukės veiklą ir padedančio mažinti uždegimą, šaltinis.
Šios medžiagos padeda prisidėti prie įvairių sveikatos pranašumų, įskaitant širdies sveikatos palaikymą, uždegimų mažinimą ir bendrą gerovę.
O baltymai yra raumenų ir kolageno statybinė medžiaga, tad reikia palaikyti reikiamą normą, norint išlaikyti raumenis ir odą jaunais ir sveikais.